Sted
Kunstnerhuset, Svinøya, Svolvær
Fra
13. mar 2020
Til
14. mar 2020

Tidspunkt: Kurset går over to dager fra fredag 13. mars, 15:00-18:00 til lørdag 14. mars, 11:00-18:00.

Sted: Kunstnerhuset på Svinøya i Svolvær (Bernt Salvesens vei 14).

Målgruppe: Kurset er åpent for alle, både profesjonelle kunstnere og amatører. Det kan være en fordel å ha prøvd seg innen annen grafisk teknikk eller akvarell ved en tidligere anledning.

Kursavgift: 600,- (betaling skjer forskuddsvis ved fakturering eller vipps)

Påmelding: Send e-post med navn og telefonnummer til post@nnks.no.

NB! Kun 8 plasser. «Først til mølla»-prinsippet gjelder.

Måltider: Kursavgiften inkluderer lunsj på lørdag.

Om innholdet i kurset:

Tresnitt-teknikken mokuhanga er en vannbasert og giftfri teknikk basert på gamle håndverkstradisjoner fra Japan. I denne teknikken blandes fargene med vann og rispasta, og bildet trykkes for hånd med en baren ‒ et lite avrundet trykkeverktøy. Sammenlignet med den europeiske tresnitt-tradisjonen med oljebaserte farger og trykkpresse, gir mokuhanga mer maleriske muligheter til å variere tekstur og trykke mange lag av gjennomskinnelige, delikate fargetoner.

På kurset vil du bli kjent med de forskjellige trinnene i teknikken: overføre tegning til treplate, skjære med japanske kniver, lage registreringsmerker for nøyaktig trykking av flere farger/plater, blande farger med vann og rispasta, og trykke for hånd med baren på japansk papir. Deltagerne får låne verktøy og i kursavgiften inngår treplater, japanpapir og akvarell/ gouachefarger. Hvis du har eget treskjærerverktøy kan du gjerne benytte det.

Om kursholder:

Elisabet Alsos Strand (f. 1963, Mo i Rana) er billedkunstner og grafiker som bor og arbeider i Trondheim. Hun er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og Kunstakademiet i Krakow (med doktorgrad, 2015). Hun har hatt flere studieopphold i Japan, sist ved Mokuhanga Innovation Laboratory utenfor Tokyo, der hun fikk opplæring av japanske mestere innen teknikken. Hun deltar jevnlig på tresnitt-utstillinger i inn- og utland, og er en av initiativtagerne til det internasjonalt mokuhanga-prosjektet «20 Coastal Stations».

Kurset avholdes i forbindelse med utstillingen «Om tre og vann» med Elisabet Alsos Strand og Even Bie-Larsen, som vises på Nordnorsk kunstnersenter i Svolvær. Les mer om utstillingen her.