Sted
Black box på Nordland teater, Mo i Rana
Fra
03. mar 2018
Til
03. mar 2018
Detaljer
13:30

I 2016 hadde NNKS en åpen utlysning til kunstnere om å sende inn forslag til kunstprosjekter i Mo i Rana. Det første prosjektet, Mikado av Robert Johansson står siden november 2017 i Jernbaneparken i sentrum av Mo. Neste prosjekt som del av denne utlysningen er DRAGE av Hannah Mjølsnes og Mike Leisz.

Sammen har kunstnerne laget en videoinstallasjon som handler om utvinningen av jern fra Mo fjellet. Både jernverket og Marmorslottet er områder i Mo som det er knyttet mange myter og folkehistorier til. Mjølsnes og Leisz har latt seg inspirere av fortellinger skrevet ned av Ole Tobias Olsen rundt århundreskiftet. Videoene viser opptak fra elven av brevann som har gravd ut huler med jern i fjellet, og deretter følger den jernet inn i fabrikken der det gjøres om til stål. Jern og vann portretteres som subjekt, som krefter som har påvirking på menneskelig mytologi og historie.

Hannah Mjølsnes (f.1987 i Trondheim) Utdannet ved California Institute of the Arts, Los Angeles, Kunstakademiet i Oslo og The Royal Academy of Art, Haag. Bor og jobber i Trondheim. Mjølsnes arbeider med foto, video og lyd i installasjoner der naturlige, digitale og menneskelige landskap går i dialog med hverandre. Prosjektene belyser fenomener eller arter hvis historie er sammenvevd med menneskelig mytologi. Mjølsnes bruker tid på å bli kjent med subjektet, og arbeidet tar form over tid som en rekke studier. Hun interesserer seg for å skape opplevelser der betrakteren kan tenke med og gjennom materialet.

Les mer her

Bilde: Stillbilde fra DRAGE