Sted
Kunstnersenterets Black box
Fra
31. mar 2017
Til
28. mai 2017

Med rollefigurer som resolutt gjentar de samme bevegelsene og som ser ut til å være låst i et destruktivt handlingsmønster, blander Hugin det uhyggelige med det poetiske og lattermilde. Samtidig som filmene er visuelt iøynefallende og fengende, blir vi var en mer subtil følelse av manglende trygghet og av psykologisk og kroppslig ambivalens. Her formidles en kroppslig erfaring som nærmer seg det irrasjonelle, fremmede og farlige. Slik sett går filmene også i dialog med Irene Nordlis utstilling som vises i hovedgalleriet.

Tittelen «Motholic Mobble» tar utgangspunkt i det medisinske begrepet motilitet, en betegnelse på ikke-viljestyrte bevegelser. Mobbel er en lek med ordet babbel, og viser til noe usammenhengende og meningsløst. Hugins univers er styrt av abstrakte regler der det irrasjonelle får lov å komme til overflaten.

Kaia Hugin (f.1975) gikk ut fra Kunstakademiet i Bergen i 2011. Hun bor og arbeider for tiden på Kolbotn i Akershus. Hun har vist filmene sine på filmfestivaler i inn- og utland, og har hatt separatutstillinger blant annet ved Rake visningsrom i Trondheim, Vigeland-museet og Oslo Kunstforening.