Sted
Galleriet i Svolvær
Fra
26. feb 2016
Til
27. mar 2016
Kunstnere
Yngve Henriksen
Elisabet Alsos Strand
Linn Rebekka Åmo
Inger-Anne Nyaas
Synnøve Persen
Harald Lien
Kari Elfstedt
Thor Losnedahl
Kari Johanne Nordheim
Ragnhild Johansen
Kamilla Sajetz Mathisen
Ina Marie Winther Åshaug
Elina Waage Mikalsen
Katharina Zahl Fagervik
Yvonne Normanseth
Håvard Stamnes
Ottar Karlsen
Jon Harald Glomsås
Lisbeth Skranes

Bodø Kunstforening ble grunnlagt i 1946 – mens byen fremdeles lå i ruin etter krigen – og tok samme år initiativ til en årlig mønstring av nordnorsk samtidskunst under navnet «Den Nordnorske Høstutstilling». I likhet med navnebroren i hovedstaden var utstillingen basert på fri innsendelse og ment å være en utstilling på kunstnernes egne premisser. «Nordnorsken» har turnert i landsdelen helt siden 1948, og er dermed den nest eldste av de fem landsdelsutstillingene og en av landets eldste utstillinger av sitt slag. Men først og fremst har den vært et møtested for kunstnere og publikum i Nord-Norge gjennom tre generasjoner!

Årets jubileumsutstilling er intet unntak og viser arbeider av:

Yngve Henriksen, Kari Johanne Nordheim, Elisabet Alsos Strand, Linn Rebekka Åmo, Ragnhild Johansen, Kamilla Sajetz Mathisen, Ina Marie Winther Åshaug, Elina Waage Mikalsen, Inger Anne Nyaas, Synnøve Persen, Katharina Zahl Fagervik, Harald Lien, Yvonne Normanseth, Kari Elfstedt, Håvard Stamnes, Ottar Karlsen, Jon Harald Glomsås, Lisbeth Skranes og Thor Arne Losnedahl.

Juryen består av kunstnerne Tore Reisch, Sigfrid Hernes, Barbro M. Tiller og Grethe Irene Einarsen.

Kunstnerprofiler

Yngve Henriksen

Jeg jobber med tilstandsrapporter fra landskapet og livet jeg lever med base i Lofoten. Historiene mine reflekterer indre og yttre tilstander, som en dagbok.

Elisabet Alsos Strand

Elisabet Alsos Strand er utdannet grafiker og trykker bilder på papir. Hun har fordypet seg i japansk tresnitt- teknikk og lager også papir og kunstnerbøker.

Synnøve Persen

Mitt kunstneriske uttrykk består både av maleri og poesi.