Kommune
Hadsel
Besøksadresse
Søndregate 19, Stokmarknes
Kunstnere
Espen Tollefsen
Grethe Irene Einarsen
Kari Elfstedt
Rune Johansen
Helle Storvik
Sigrid Szetu
Ann-Cathrine Tine Lundkvist
Grethe Winther-Svendsen
Ingrid Larssen
Hilde Hauan Johnsen
Elisabet Alsos Strand
Lise Stang Lund
Katrine Giæver
Erlend Helge Leirdal
Hilde Kjønniksen
Odd Harrong
Ingvald Karlsen
Byggherre
Nordlandssykehuset ved senter for utbygging
Arkitekt
Boarch Arkitekter
Mottaker
Nordlandsykehuset
År ferdigstilt
2014
Kunstfaglig prosjektleder
Ingunn Milly Hansen og Ingun Myrstad; Prosjektansvarlig KORO: Dag Wiersholm, Mette Kvandal

 

«Vi så det som viktig å forankre i det lokale. Det gir trygghet og assosiasjoner til det kjente», sa kunstkomiteens leder Ingunn Milly Hansen da den nye kunsten til sykehuset på Stokmarknes ble presentert for de ansatte.

Nordlandssykehuset i Vesterålen er et lokalsykehus for områdets cirka 30 000 innbyggere, og hoveddelen av pasientene er eldre mennesker. Lys og natur preger arkitekturen, og er også er blitt et gjennomgangstema i kunsten. Kunstverkene i sykehusbygget henter inspirasjon fra områdets egen natur, kultur og historie.

Fotograf: ©KORO Kolbjørn Hoseth Larssen

 

De fem største kunstprosjektene i det nye Nordlandssykehuset Vesterålen er gitt som direkte oppdrag til kunstnerne: Lise Stang Lund, Erlend Leirdal, Espen Tollefsen, Ingrid Larssen og Katrine Giæver.

 

 

I tillegg er det gjort innkjøp av åtte forskjellige kunstnere: Rune Johansen, Helle Storvik, Elisabet Alsos Strand, Ann-Cathrine Lundkvist, Grethe Irene Einarsen, Kari Elfstedt, Hilde Kjønniksen og Sigrid Szetu.

 

 

Fra den eksisterende kunstsamlingen er det to kunstprosjekt fra 1998 av kunstnerne Grethe Winter Svendsen og Hilde Hauan Johnsen som har fått ny plass. I tillegg til en samling bilder som er omplassert.

 

Kunstnerprofiler

Espen Tollefsen

Jobber med med fotobasert prosjekter og kunst til offentlige og private rom.

Ingrid Larssen

Jeg arbeider med smykker og objekter i forskjellige teknikker og materialer. Jeg har gjennom hele mitt kunstnerskap vært opptatt av tradisjon og fornyelse.

Elisabet Alsos Strand

Elisabet Alsos Strand er utdannet grafiker og trykker bilder på papir. Hun har fordypet seg i japansk tresnitt- teknikk og lager også papir og kunstnerbøker.