Nye sendinger fra Quæncast: «Kvensk kunst» og «Et kvensk kunstnerforbund?»

I samarbeid med Lisbet Dragnes fra Quæncast har vi vært med og laget radio i forbindelse med prosjektet KIILUT/GLØDE/GLOWING av Maija Liisa Björklund som vises Vadsø sentrum 30.01 – 16.02.

 

I samarbeid med Lisbet Dragnes fra Quæncast har vi vært med og laget radio i forbindelse med prosjektet KIILUT/GLØDE/GLOWING av Maija Liisa Björklund. Quæncast snakket med billedkunstnere Åsne Kummeneje Mellem, Liv Bangsund og Maija Liisa Björklund som fortalte om sine prosjekter med forankring i samtidskunst og det kvenske tradisjonshåndtverket.

Quæncast formidler kvensk kultur, historie og språk via podcasts og radio. Det er et prosjekt av Varangermuseet, flere episoder av Quæncast finner du på deres webside her.

 

 

Sending 05.02.2021 «Kvensk kunst».
Temaet denne uka er kvensk kunst og kvenske kunstprosjekter og vi snakker med kunstnerne Åsne Kummeneje MellemLiv Bangsund og Maija Liisa Björklund.
Maija Liisa er for tiden aktuell med videoinnstallasjonen KIILUUT/GLØDE/GLOWING i Vadsø akkurat nå. Denne er nok et ledd i prosjektet 10(00) vuotta tekkeilä II / 10(00) Years In the Making II, et prosjekt vi også har snakket om en tidligere podcast. Tomi Vaara er dessuten tilbake med Kvenfestivalens minikurs i kvensk. I denne ukas sending lærer vi kvenske ord om vinteraktiviteter

 

Sending 12.02.2021 «Et Kvensk kunstnerforbund?»
I denne episoden fortsetter samtalen med kunstnerne Åsne Kummeneje Mellem, Liv Bangsund og Maija Liisa Björklund, og tankene de har rundt å etablere et kvensk kunstnerforbund. NNKS v/Karolin Tampere forteller også litt om NNKS og prosjektet som er på gang i Vadsø.Tomi Vaara er med, og i ukas mini-språkkurs fra Kvenfestivalen – Kväänifestivaali lærer vi om hvordan man uttrykker preposisjoner i kvensk.

 

 

Sending 23.10.2020 «Treskjæring med Arild Wara og Maija Liisa Björklund»
I oktober 2020 tok Lisbeth Drangnes fra Vadsø museum – Ruija kvenmuseum en prat med med kunstnerne Arild Wara og Maija Liisa Björklund.

Quæncast formidler kvensk kultur, historie og språk via podcasts og radio. Det er et prosjekt av Varangermuseet, flere episoder av Quæncast finner du på deres webside her.

 

 

 

Bildene i sending 12.02 2021: perlebroderi av Liv Bangsund, foto fra siden Prosess på Åsne Kummeneje Mellems hjemmeside og kvenvimpel heist utenfor Scandic hotell Vadsø som del av installasjonen 10(00) years in the making, 10(00) vuotta tekeilä (2017) av Maija Liisa Björklund under Kven Connection (foto: Monica Milch Gebhardt/Varanger museum). I midten: bilde fra videoinnstallasjonen KIILUUT/GLØDE/GLOWING (foto: Monica Milch Gebhardt). Under: Stillbilde fra filmen Invisible Waves av Liv Bangsund, fra hennes hjemmeside.