Tuva Gonsholt


Tuva Gonsholt er født og oppvokst i Skien, og har nå flyttet tilbake etter å ha arbeidet med glass i inn- og utland i 14 år. Hun er utdannet ved Glas- og Keramikk Skolen på Bornholm, Danmark.

Gonsholt arbeider hovedsakelig med objekter i glass. Hun lager former som er uttrykksfulle, dynamiske og spenstige, men samtidig myke, elegante og feminine. Objektene skal kunne stå i grupper eller hver for seg.
Inspirasjonen hennes kommer fra insekter og andre merkelige vesener. Fra en bestemt skapning– f.eks. en bille, fisk eller sommerfugl, låner hun farger, mønstre eller fasonger, som hun så oversetter til sitt eget formspråk.

De rene, klare fargene hun gir glassobjektene, får frem ulikt temperament og understreker det lekne i utrykket. Detaljer, som for eksempel lys- og skyggespillet mellom klart og matt glass og mellom tykt og tynt glass, legger hun stor vekt på. Objektene etterbehandles med sliping, polering og sandblåsing for å skape en spenning og fremheve formen.

Gonsholt har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. I 2008 representerte hun Norge i klassen ”Emerging Artists” i Glasscontext, som er den viktigste europeiske utstillingen på feltet glass og design.
Gonsholt er innkjøpt av de viktigste museene i Norge, og har mottatt en rekke stipender og priser, nå sist Statens Kunstnerstipend, 2–årig arbeidsstipend, i 2009.

www.tuvagonsholt.no