Kristin Antonsen


Kristin Antonsen (1949) er keramiker med verksted på Kulturfabrikken i Mandal. Her har hun formgitt leire gjennom modellering og plateteknikk siden 2006.
Hennes arbeider har ofte et humoristisk eller fabulerende tema, og ligger gjerne i grenselandet mellom bruksform og skulpturelt uttrykk. Hun jobber som regel med steingodsleire som hun fargesetter med oksider og glasurer, gjerne med detaljer av bladgull. Formspråket er stramt og poengtert, mens titlene på arbeidene ofte er lekne og tuftet på krumspring i språket eller mellommenneskelige relasjoner.
Mange kjenner etter hvert hennes karakteristiske fuglehus ? hus for fugler eller for menneskelig fabulering og fornøyelse. Noen har fått sin plass på private vegger, andre smykker det offentlige rom.
«Jeg vil fornøye, forundre og fortelle, og leira gir meg rike muligheter. Om betrakteren ikke ser det samme som en gang gikk igjennom mitt hode, er det ikke nødvendigvis så viktig. Om arbeidene åpner for fabulering hos den enkelte, er jeg derimot veldig fornøyd.»
Kristin Antonsen er medlem av Norske Kunsthåndverkere (MNK), og har mottatt flere stipender for sitt arbeid. Hun figurerer i flere internasjonale bøker om keramikk, og er representert på gallerier spredt om i hele Norge.

www.kristin-antonsen.no.