Fotograf og kunstner, født 1981, bor og arbeider på Gimsøy i Lofoten.

  • Medlem NNBK

Johanne Seines Svendsen jobber med å skape et kontemporært uttrykk med den 160 år gamle foto-teknikken kollodium våtplate. Hun har valgt å kalle arbeidet sitt «langsomt fotografi», inspirert av sosiale, miljømessige og kulturelle tendenser i vår tid. Seines Svendsen tar i bruk våtplaten som et grep for å bremse ned arbeidet med fremstillingen av bildet og for å jobbe manuelt, i konstant dialog med fotografienes materialitet.

I møte med motiver fra vår samtid ønsker Seines Svendsen å skape et nytt uttrykk med den historiske teknikken. I bildene finner du fingermerker og flenger i overflaten. Dette er spor som oppstår som et resultat av arbeidsprosessen, men som samtidig er med på å si noe om menneskets sårbarhet og forgjengelighet. Bildene til Seines Svendsen bærer med seg berettelsen om sin egen skapelse, på samme måte som vi mennesker er preget av vår egen historie og erfaringer.


 

Seines Svendsen har mastergrad i filmvitenskap, med en masteroppgave om den norske fotografer Robert Collett. Hun er også utdannet fotograf, og underviser i fotografi. Hun har deltatt ved en rekke utstillinger, blant annet ved Nordnorsk kunstnersenter, Lofoten Internasjonale Fotofestival, Galleri Bodøgaard, Svolvær Kunstforening, Formuesforvaltning, Den Nordnorske Kunstutstilling, Nordisk Portrætutstilling og Silver Eye Center of Photography. Hun var årets TV-aksjonskunstner i 2013 med et prosjekt om demens, og var festivalutstiller til Fotografiets Dag ved Preus Museum i 2014.

I tillegg til sitt medlemskap i Nordnorske bildende kunstnere, er hun medlem av Norske billedkunstnere og Forbundet frie fotografer.


Verk og prosjekter hos NNKS

Kunstneren i NNKS' kunsthandel, utstillinger og prosjekter