Cecilie Haaland er kunsthåndverker på heltid med et bredt repertoar, fra bruksgjenstander til konseptuelle utsmykninger. Hennes design kjennetegnes av rene linjer i et enkelt og moderne formspråk, og gjenspeiler omgivelsene og lyset i Lofoten.

  • Medlem NKNN

De siste årene har Cecilie Haaland arbeidet mye med en spennende kombinasjon av keramikk og fotografi, noe hun har høstet stor anerkjennelse for.

«I flere år har jeg forsket på hva som skjer i møtet mellom pineholefotografi og keramikk. Jeg ser på analogt mørkeromsfotografi og prosessen med å lage keramikk som svært like.

Forankret i tradisjonelle håndverksteknikker lager jeg egne keramiske kameraer. Disse tar jeg bilder med, som jeg igjen overfører med flytende emulsjon på keramiske flater i mørkerommet. Prosjektet kaller jeg Phottery.

«Gjennom Phottery utforsker jeg forholdet mellom tredimensjonale objekter og den todimensjonale flaten.»

www.phottery.com


Cecilie Haaland

( f.1968 ) oppvokst på Østlandet, har bodd i Lofoten siden 1995

Utdannet som keramiker gjennom lærlingepraksis og har drevet eget verksted siden 1991. Medeier og daglig leder av Engelskmannsbrygga galleri og verkstedsutsalg i Henningsvær. Jobber hovedsakelig i porselen og fotografi og aller helst kombinasjonen av disse to.

Haaland har de siste årene deltatt på en rekke utstillinger, både i inn og utland. Er innkjøpt av bl.a. Kunstindustrimuseet i Oslo og har mottatt flere stipend, bl.a. Statens 3-årige arbeidsstipend. Har i tillegg hatt flere tillitsverv både i styret til Norske Kunsthåndverkere Nord Norge (NKNN) og Nord Norsk Kunstnersenter (NNKS)


Verk og prosjekter hos NNKS

Kunstneren i NNKS' kunsthandel, utstillinger og prosjekter