«Folk & dyr» er et kunstprosjekt av Yngvild Færøy og Søssa Jørgensen. Det startet i Skiptvet i Østfold i 2017. Sammen med folk med lidenskap for dyr, utforsker de spørsmål som: Hva kan samspillet med dyr fortelle oss? Hva slags dyr velger vi å ha tett innpå oss? Hvordan påvirkes dyr av våre aktiviteter?

Nå retter kunstnerduoen ørene mot Salten-regionen og de ville dyra. I løpet av våren 2021 vil fem episoder lanseres her på Nordnorsk kunstnersenter sine nettsider. Allerede nå kan du få en forsmak med episoden «Mellom folk & dyr i Bodø», en live radiosending som var del av Bodø biennale i høst, og som nå er tilgjengelig på nett.

Om episoden:

Hvor lur må en rev være i en smart by? Bodø var den lille byen omgitt av stor natur, men i det siste har byen vokst både i høyden og bredden. Flere utbyggingsplaner er på gang og folk har blitt spurt om å si sin mening, men vi lar likeså godt Byreven få svare. Vi låner også øre til rur og måse.

Hør «Mellom folk & dyr i Bodø» her.

Yngvild Færøy og Søssa Jørgensen er kunstnere med bakgrunn fra blant annet radiOrakel og lydkunstkollektivet BallongMagasinet. Tidligere produksjoner inkluderer samarbeid med NRK, Sveriges Radio, Høstutstillingen, Galleri F 15 og Konsthall C, Stockholm.

«Folk & dyr i Salten» er et av de kunstnerinitierte prosjektene som fikk midler fra Nordnorsk kunstnersenter i 2020.